Rigimill MG från Modig Machine Tool sedd framifrån

Att konstruera och utveckla bearbetningsmaskiner/mekaniska verktyg är vår kärnverksamhet och har varit så sedan 1992. En av våra uppdragsgivare, Modig Machine Tool, har vi samarbetat med i över 35 år där vi bistår med konstruktion, ritningar och beställningsunderlag.

I vår kundportfölj hittas nästan alla svenska maskintilverkare sedan 70-talet - stora som små. Oftast har vi varit med från start och arbetar hela vägen från konceptframtagning till installation och att maskinen tas i drift.

Våra tre huvudområden i detta segment är:

  • Standardmaskiner
  • Specialmaskiner
  • Kringutrustning

Specialmaskiner

Står du inför ett nytt projekt och behöver en specialanpassad lösning som utformas helt utifrån era önskemål? Ni kanske bestämt er för att investera i en ny maskin men kan inte hitta någon på marknaden som matchar era behov och krav? Då kan en specialmaskin många gånger vara lösningen. Bearbetande processer som till exempel borrning, fräsning, gradning eller stansning integreras ofta i specialmaskiner. Vissa moment kan till och med utföras mer effektivt i en specialbyggd maskin jämfört med en standardmaskin. Tillsammans med kund, samarbetspartners och leverantörer tar vi fram unika lösningar som är anpassade till er verksamhet med målet att ge hållbar och ekonomisk produktion många år framöver.